Maku

Napsi yksi tai useampi mustikkainen suupala! Muffinikakkutorni on hauska tarjottava niin pieniin kuin suurempiinkin pitoihin

3 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h
Muffinikakkutorni sopii kaiken kokoisiin juhliin, sillä kakun kokoa on helppo säädellä vieraiden määrän mukaan. Hauska napostelukakku rakennetaan pienistä mustikkamuffineista, ja jokainen saa lisätä kreemiä pöydässä itse. Nappaa Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen resepti!
KA
0
0
Julkaistu: 11.5.2021


Reseptin ainekset (6 annosta/noin 4 muffinia per hlö)

  • 1¾ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • ½ tlvaniljasokeria
  • ½ tlleivinjauhetta
  • ripaussuolaa
  • 1 dlvaniljakastiketta
  • 50 gvoita sulatettuna
  • 1kananmuna
  • 1 dlpakastemustikoita

Vaahtokarkkikreemi

  • 2 dlvispikermaa
  • ½ dltomusokeria
  • pieni ripaussuolaa
  • 120 gvaahtokarkkeja

Lisäksi

  • 24pientä paperista muffinivuokaa (Ø 2½−3 cm)
  • pensasmustikoita
  • tomusokeria
Tulosta

Muffinikakkutorni leivotaan näin:

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  2. Yhdistä vaniljakastike ja voisula. Vatkaa muna kevyesti sekaan. Yhdistä kuivat aineet ja munaseos keskenään. Kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
  3. Lisää jäiset mustikat taikinaan varovasti käännellen.
  4. Asettele minimuffinipellille paperiset vuoat ja jaa taikina vuokiin (voit käyttää myös pelkkiä tukevia paperisia vuokia).
  5. Paista muffineja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jätä muffinit huoneenlämpöön jäähtymään ja valmista sillä aikaa kuorrute.
  6. Mittaa kerma, tomusokeri ja suola kattilaan. Sekoittele hiukan ja lisää vaahtokarkit. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen niin kauan, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Kaada seos kulhoon ja jäähdytä täysin kylmäksi jääkaapissa.
  7. Vatkaa kylmä, hyytelömäinen seos vaahdoksi käsivatkaimella. Laita kreemi pienellä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
  8. Kokoa jäähtyneistä muffineista sopivan kokoinen torni kakkuvadille. Varaa noin 4 muffinia jokaiselle herkuttelijalle. Siivilöi tornin päälle tomusokeria. Pursota kreemiä muffineille. Koristele mustikoilla.
  9. Pakasta ylijääneet muffinit ja laita loput kreemistä kulhoon niin, että jokainen herkuttelija voi itse lisätä vaahtokarkkikuorrutetta muffineiden päälle.
Kommentoi »