Maku

Mozzarella-rucolapestoleipä

1 h 45 min
4
4

Mozzarella-rucolapestoleipä

MU
KA
4
4
Teksti Kati Pohja, Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 25 ghiivaa
  • 2 1/2 dlvettä
  • 7 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä

Rucolapesto

  • 100 grucolaa
  • 2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 3 rklpinjansiemeniä (paahdettuina)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta

Täyte

  • 1 1/2 dlpestoa (rucola)
  • 125 gmozzarellajuustoa
  • 50 gaurinkokuivattua tomaattia (paloiteltuina)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää 2 dl jauhoja ja sekoita velliksi. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen noin 10 minuutiksi. Kun taikinajuuri kuplii, on hiiva aloittanut toimintansa ja voit jatkaa sen alustusta.
Lisää juureen suola ja öljy. Alusta siihen jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja sitä on mahdollista kaulia. Jätä taikina kuitenkin niin löysäksi kuin se työstämisen kannalta on mahdollista. Kauli taikina noin 25 × 30 sentin kokoiseksi levyksi. Nosta levy leipävuokaan ja anna reunojen roikkua vuoan reunojen yli. Peitä liinalla ja anna kohota peston valmistelun ajan.
Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes saat tasaisen massan.
Levitä taikinan pohjalle sekä toiselle reunalle rucolapesto. Revi pohjalle mozzarella ja ripottele päälle tomaatinpalat.
Taita leipä kolmekerroksiseksi: ensin täytteiden päälle pestoton reuna ja tämän päälle pestolla sivelty reuna. Tee mozzarella-rucolapestoleivän pintaan muutama ristiviilto. Peitä koko komeus liinalla ja anna kohota reilusti, vähintään 20 minuuttia.
Voitele kohonnut mozzarella-rucolapestoleipä vedellä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä