Maku

Moussaka – kreikkalainen munakoiso-jauhelihavuoka

1 h 25 min
3.4
1

Moussaka – kreikkalainen munakoiso-jauhelihavuoka

MU
1
3.4
Moussaka on kreikkalainen munakoiso-jauhelihavuoka. Mehevä jauhelihakastike ja juustoinen valkokastike tekevät tästä täydellisen talven lohturuoan. Kokeile lasagnen vaihtoehtona!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplmunakoisoa
  • 1/2 dloliiviöljyä

Jauhelihakastike

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 400 glampaan jauhelihaa (tai karitsan)
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Valkokastike

  • 2 rklvoita
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 2 dlparmesaanijuustoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Huuhtele ja viipaloi munakoisot. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munakoisot oliiviöljyllä. Kypsennä munakoisoviipaleet 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kauniin värisiksi ja pehmeiksi.

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää jauheliha ja ruskista se kauniin väriseksi. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 10 minuuttia.

Sulata valkokastiketta varten rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Kypsennä jauhoja muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Hauduta keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes kastike sakenee, noin 5 minuuttia. Mausta kastike parmesaanilla ja muilla mausteilla.

Lado uunivuokaan vuorotellen paahdettuja munakoisoviipaleita ja jauhelihakastiketta. Kaada päälle valkokastike.

Paista moussakaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Anna moussakan vetäytyä ja tarjoa vihersalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä