Moskovanpata

1 h 55 min
3.7
0

Moskovanpata

Lämpöä ruumiille ja sielulle syksyn viileisiin iltoihin. Suolakurkkujen, smetanan ja hunajan ystäville lämmittävä pataruoka.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gnaudanlihaa
  • 2 kplsipulia
  • 3 kplsuolakurkkuja (myös valkosipuliset kurkut käyvät)
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 6 kplkokonaisia mustapippureita
  • 1 tlmustapippuria rouhittuna
  • 2-3 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlluomulihalientä
  • 75 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 240 gsmetanaa (eli kaksi purkkia)
  • 1 rklvoita paistamiseen

Lisäksi

  • Tarjoile pata perunoiden tai riisin kera.

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Aloita kuorimalla ja silppuamalla sipulit, silppua myös kaksi kolmesta suolakurkusta.

Lisää voita pannulle sulamaan ja paista sipuleita muutama minuutti.

Lisää hunaja ja sekoita hyvin. 

Lisää suolakurkut.

Paista 4-5 minuuttia lisää ja kääntele seosta pannulla.

Rouhi seokseen mustapippuria ja anna porista pannulla vielä hetki.

Siirrä seos kannelliseen uunipataan ja nosta kansi padan päälle.

Kuutio liha (tai käytä esim. valmiiksi kuutioituja karjalanpaistikuutioita) ja paista lihanpaloja pannulla kunnes niissä on kaunis pinta.

Lisää liha pataan, jossa sipuli-suolakurkku-hunajaseos odottaa. Kaada pannulta kaikki neste pataan.

Ripottele pataan vehnäjauhoja ja sekoita ainekset.

Lisää kuuma lihaliemi ja sekoita uudelleen.

Murusta sinihomejuusto limeen ja sekoita kunnes juusto alkaa sulamaan.

Lisää smetana.

Lisää pataan vielä kokonaiset mustapippurit.

Nosta kansi padan päälle ja paista 200 asteessa tunti.

Tunnin päästä voit laskea padan lämpötilan 150 asteeseen puoleksi tunniksi. Puolen tunnin jälkeen kokeile onko liha mureaa.

Nosta kansi pois ja anna padan pinnan saada hieman väriä.

Koristele pata suolakurkulla ja smetanalla.

Padan kanssa voit nauttia perunoita tai esimerkiksi riisiä.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä