Maku

Monkey bread

1 h 20 min
3.8
0

Monkey bread

MU
0
3.8
Amerikkalaisesta nyhtöpullakakusta, monkey breadista, on yhtä monta ohjetta kuin leipojaakin. Yhteistä kaikille on tahmean sokerinen ja rasvainen koostumus.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Pullataikina

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 20 ghiivaa
  • 3/4 dlmuscovadosokeria
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 50 gvoita (tai margariinia)

Lisäksi

  • 100 gvoita
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 2 tlkanelia

Koristelu

  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1 rklvettä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Leivo monkey bread näin:

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.

Mittaa sekaan sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja viimeisenä huoneenlämpöinen rasva. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota liinan alla puoli tuntia.

Sulata voi. Voitele kakkuvuoka (vetoisuus noin 1,8 l) reilusti voilla. Jätä loppu voisula kulhoon.

Yhdistä toisessa kulhossa sokeri ja kaneli.

Painele taikinasta jauhotetulla pöydällä ilmakuplat pois. Leivo siitä pitkä pötkö (Ø noin 3 cm) ja jaa se 2–3 sentin paloiksi. Pyörittele palat pikkupulliksi.

Pyörittele pullat ensin voisulassa ja sitten kaneli-sokeriseoksessa. Asettele ne limittäin vuokaan.

Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Paista noin 175-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ja kumoa pulla.

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi kuorrutteeksi. Koristele sillä jäähtynyt pullakakku.

Leikkaa pullakakku viipaleiksi tai revi siitä paloja.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä