Maku

Mongolian nuudelit

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
MA
LA
0
0
Julkaistu: 25.4.2006


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gmunanuudeleita
  • 200 glampaanpaistia
  • 50 gpurjoa
  • 300 gkiinankaalia
  • 1/2 dlsherryä
  • 1 tlsokeria
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklosterikastiketta
  • 2 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 2 rklseesamiöljyä
  • 2 dltuoretta korianteria (silputtuna)
Tulosta

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

Suikaloi lampaanliha. Halkaise ja pese purjo, huuhtele kiinankaali ja leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Sekoita sherry tai omenamehu, sokeri, soija- ja osterikastike (ja seesamitahna).

Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa ja pikapaista lihasuikaleet öljyssä. Lisää purjo- ja kiinankaalisuikaleet sekä maustekastike. Kypsennä 2–3 minuuttia pannun sisältöä silloin tällöin käännellen. Sekoita nuudelit ja korianterisilppu joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi.

Nauti mongolian nuudelit heti.

Kommentoi »