Maku

Onko tässä se paras kahvikakku? Vadelmainen herkku kelpaisi vaikka kuningattarelle!

1 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h
Hienostuneen makuinen suklaakakku pitää sisällään kahvia, likööriä ja vadelmahilloa. Kakku viimeistellään hempeäksi pinkillä tomusokerikreemillä.
4.33
2
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä


Ainekset (15 annosta)

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 0,5 tlruokasoodaa
  • 1 dlespressoa tai vahvaa kahvia
  • 1 dlkahvilikööriä (Sheridan´s)
  • 200 gtummaa suklaata
  • 80 gvoita
  • 2,5 dlsokeria
  • 1 dlvadelmahilloa
  • 3 kplkananmunia
Tulosta

Sekoita rasva ja sokeri keskenään. Lisää seokseen hillo ja sitten kananmunat yksitellen.

Sekoita mukaan sulatettu, jäähtynyt suklaa ja lopuksi vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet, likööri ja kahvi.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran vuokaan ja paista 170 asteessa vajaan tunnin verran kypsäksi. Paistoaika riippuu uunista ja vuoan muodosta, joten ole tarkkana ettei kakku ole liian kauaa uunissa.

Jäähtyneen kahvikakun päälle voi tehdä tomussokerikreemin, jonka voi värjätä parilla tipalla punaista karamelliväriä, päälle voi ripotella vadelmia.

MITÄ PIDIT?
4.33