Kotivinkki

Mokkaruudut – makeiden leivonnaisten ykkössuosikki

1 h
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen40 min
Mokkaruudut viettelevät kuohkealla pohjallaan ja herkullisella, kahvin ja kaakaon parhaat puolet yhdistävällä kuorrutuksellaan. Näitä on lähes mahdoton vastustaa!
KA
3.25
6
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto


Ainekset (10–15 palaa)

Mokkaruudut

  • 150 gvoita tai leivontamargariinia (vähintään 60 % rasvaa)
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 ½ dlruokokidesokeria
  • 3kananmunaa
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

  • 50 gmargariinia
  • 4 dltomusokeria
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 2 rklkahvia
Tulosta

Mokkaruudut valmistuvat näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan.
  3. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka, jonka koko on noin 25 x 30 cm. Levitä taikina vuokaan.
  4. Paista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja.
  5. Sulata margariini. Sekoita se tomusokerin, kaakaojauheen ja kahvin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute pohjan päälle.
  6. Koristele pohja haluamallasi tavalla ja leikkaa mokkaruudut paloiksi.

Vinkki!

Kurkkaa myös sivustomme suosituin mokkapalaresepti ja leivo klassikkoherkut kahvipöytään.

MITÄ PIDIT?
3.25