Kotivinkki

Mokkaruudut

40 min
3
6

Mokkaruudut

Mokkaruudut, mokkapalat, suklaapalat, suklaapelti, masaliisa – rakkaalla leivonnaisella on monta nimeä.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10-15 palaa)

  • 150 gvoita tai leivontamargariinia (vähintään 60 % rasvaa)
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 ½ dlruokokidesokeria
  • 3kananmunaa
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Mokkaruutujen kuorrutus

  • 50 gmargariinia
  • 4 dltomusokeria
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 2 rklkahvia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten.
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan.
3. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka, jonka koko on noin 25 x 30 cm. Levitä taikina vuokaan.
4. Paista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja.
5. Sulata margariini. Sekoita se tomusokerin, kaakaojauheen ja kahvin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute pohjan päälle.
6. Koristele pohja haluamallasi tavalla ja leikkaa mokkaruudut paloiksi.

Katso myös nämä!

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä