Mokkapalat viskikuorrutuksella

1 h 15 min
4.3
4

Mokkapalat viskikuorrutuksella

Mokkapalojen aikuisempaan makuun tuunattu versio on yltäkylläinen ja täyteläinen herkkupala! Taikina saa mehevyyttä fariinisokerista, manteli- tai pähkinäjauhoista ja reilusta kahvilorauksesta. Leivonnaisen kruunu on superherkullinen kuorrutus, jossa maistuu tumma suklaa, espresso ja viski. Suklaalastut antavat juhlallisuutta.
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Taikina

  • 250 gvoita
  • 6 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 5 dlfariinisokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlmanteli- tai pähkinäjauhoja
  • 1/2 dltummaa kaakaojauhetta
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 dlvoimakasta kahvia (haaleaa)

Kuorrutus

  • 100 gvoita
  • 100 gtummaa suklaata
  • 6 1/2 dltomusokeria
  • 1/2 dlespressoa
  • 1/2 dlviskiä

Koristeeksi

  • 50 gtummaa suklaata rouhittuna

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Sulata taikinaa varten voi. Anna sen jäähtyä.

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää ne muna-sokerivaahtoon voisulan ja haalean kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina suorakaiteen tai neliön malliseen (n. 20 cm x 30 cm) vuokaan. Tasoita pinta lastalla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35-45 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla testattaessa kypsää.

Valmista kuorrutus kakkupohjan paistuessa. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä kuutioitu voi ja paloiteltu suklaa.

Lisää voi-suklaasulaan tomusokeri, espresso ja alkoholi. Sekoita voimakkaasti notkeaksi kuorrutukseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jos kuorrutus vaikuttaa liian löysältä.

Levitä kuorrutus lämpimän kakkupohjan päälle tasaisesti, veitsen tai metallilastan avulla.

Anna kuorrutuksen hetken jäähtyä. Ripottele päälle koristeeksi karkeaksi rouhittua tummaa suklaata.

Vinkki!

Anna kuorrutuksen hieman jäähtyä, ennen kuin lisäät suklaarouheen pinnalle. Muuten suklaa sulaa. Voit maustaa kuorrutuksen viskin sijaan rommilla tai konjakilla. Käytä leivonnaiseen vastasuodatettua, tuoretta ja hyvän makuista kahvia.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä