Maku

Mokkapalakakku räjäyttää potin! Tähän nakukakkuun rakastut varmasti

1 h
KA
3.56
1

Mokkapalakakku on juhlapöydän kuningatar! Leikkaa mokkapalalevy kolmeen osaan ja kokoa unelmiesi mokkapalakakku. Vaniljainen täyte ja kahvikuorrutus kruunaavat makunautinnon.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Mokkapalakakku

  • 4munaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 200 gvoita
  • 2 dlmaitoa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

  • 35 gvoita
  • 2 rklkahvijuomaa (vahvaa )
  • 2 dltomusokeria
  • 1 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 2 dlkermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 2 rkltoffeekuutioita
  • 2 rklvadelmia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Mokkapalakakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa.
  3. Lisää voisulaan kylmä maito.
  4. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.
  7. Valmista kuorrutus sulattamalla voi kattilasssa. Lisää kahvi ja muut ainekset. Sekoita kunnes seos on tasaista.
  8. Tee täyte ja vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla.
  9. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista tarjoilualustalle.
  10. Levitä täytettä pohjan päälle ja kokoa kaikki kerrokset.
  11. Kaada päällimmäiseksi kuorrutus ja koristele mokkapalakakku toffeepaloilla ja kuivatuilla vadelmilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös muut mokkapalareseptimme mokkapalat-sivultamme!

MITÄ PIDIT?
3.56