3,5(86)
Mokkapalakakku räjäyttää potin! Tähän nakukakkuun rakastut varmasti
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Mokkapalakakku on juhlapöydän kuningatar! Leikkaa mokkapalalevy kolmeen osaan ja kokoa unelmiesi mokkapalakakku. Vaniljainen täyte ja kahvikuorrutus kruunaavat makunautinnon.
15.10.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Mokkapalakakku
4munaa
2 ½ dl sokeria
200 gvoita
2 dlmaitoa
5 dlvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta (tummaa)
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
Kuorrutus
35 gvoita
2 rklkahvijuomaa (vahvaa )
2 dltomusokeria
1 rklkaakaojauhetta (tummaa)
1 tlvaniljasokeria
Täyte
2 dlkermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
2 tlvaniljasokeria
Lisäksi
2 rkltoffeekuutioita
2 rklvadelmia

Mokkapalakakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa.
  3. Lisää voisulaan kylmä maito.
  4. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.
  7. Valmista kuorrutus sulattamalla voi kattilasssa. Lisää kahvi ja muut ainekset. Sekoita kunnes seos on tasaista.
  8. Tee täyte ja vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla.
  9. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista tarjoilualustalle.
  10. Levitä täytettä pohjan päälle ja kokoa kaikki kerrokset.
  11. Kaada päällimmäiseksi kuorrutus ja koristele mokkapalakakku toffeepaloilla ja kuivatuilla vadelmilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten mokkapalojen resepti ja leivo suosikkiherkut kahvipöytään sekä myyjäisiin.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo