Maku

Mokkapalakakku räjäyttää potin! Tähän nakukakkuun rakastut varmasti

1 h
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
15 min
Mokkapalakakku on juhlapöydän kuningatar! Leikkaa mokkapalalevy kolmeen osaan ja kokoa unelmiesi mokkapalakakku. Vaniljainen täyte ja kahvikuorrutus kruunaavat makunautinnon.
KA
3.5
3
Julkaistu 15.10.2018


Reseptin ainekset (10 annosta)

Mokkapalakakku

  • 4munaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 200 gvoita
  • 2 dlmaitoa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

  • 35 gvoita
  • 2 rklkahvijuomaa (vahvaa )
  • 2 dltomusokeria
  • 1 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 2 dlkermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 2 rkltoffeekuutioita
  • 2 rklvadelmia
Tulosta

Mokkapalakakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa.
  3. Lisää voisulaan kylmä maito.
  4. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.
  7. Valmista kuorrutus sulattamalla voi kattilasssa. Lisää kahvi ja muut ainekset. Sekoita kunnes seos on tasaista.
  8. Tee täyte ja vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla.
  9. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista tarjoilualustalle.
  10. Levitä täytettä pohjan päälle ja kokoa kaikki kerrokset.
  11. Kaada päällimmäiseksi kuorrutus ja koristele mokkapalakakku toffeepaloilla ja kuivatuilla vadelmilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten mokkapalojen resepti ja leivo suosikkiherkut kahvipöytään sekä myyjäisiin.

3 kommenttia