Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Rapea reuna ja pehmeä kuorrute
Mokkapalacookiet – iki-ihanan mokkapalat leivotaan nyt kekseiksi
1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min
Mokkapalacookiet ovat täydellinen herkku kahvin kanssa. Leivo kekseihin mokkapaloista tutut suklaan ja kahvin maut.
Reseptin ainekset
20 kpl
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1 rkl
espressopikakahvijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
200 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
2 dl
fariinisokeria
2
munaa
Kuorrute
50 g
voita
3 rkl
vahvaa kahvia
4 dl
tomusokeria
½ dl
kaakaojauhetta
4 rkl
strösseleitä
Mokkapalacookiet − ohje:
- Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, espressojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
- Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Siivilöi jauhoseos vaahtoon nopeasti sekoittaen. Älä sekoita liikaa.
- Ota taikinasta noin 3 ruokalusikallista (45 g) taikinaa ja muotoile palloksi. Laita taikinapallot uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämistilaa (noin 9 keksiä pellille). Painele taikinapallot öljytyin käsin noin 1 cm:n paksuisiksi.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Jäähdytä keksit ritilällä.
- Valmista kuorrute. Kiehauta voi ja kahvi kattilassa. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kattilaan ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä kuorrutetta keksien päälle ja koristele strösselillä. Mikäli kuorrute jähmettyy liikaa, voit lämmittää sen uudelleen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat