Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rapea reuna ja pehmeä kuorrute

Mokkapalacookiet – iki-ihanan mokkapalat leivotaan nyt kekseiksi

1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min

Mokkapalacookiet ovat täydellinen herkku kahvin kanssa. Leivo kekseihin mokkapaloista tutut suklaan ja kahvin maut.

30.4.2025
Reseptin ainekset
20 kpl
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1 rkl
espressopikakahvijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
200 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
2 dl
fariinisokeria
2
munaa
Kuorrute
50 g
voita
3 rkl
vahvaa kahvia
4 dl
tomusokeria
½ dl
kaakaojauhetta
4 rkl
strösseleitä

Mokkapalacookiet − ohje:

  1. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, espressojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  3. Siivilöi jauhoseos vaahtoon nopeasti sekoittaen. Älä sekoita liikaa.
  4. Ota taikinasta noin 3 ruokalusikallista (45 g) taikinaa ja muotoile palloksi. Laita taikinapallot uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämistilaa (noin 9 keksiä pellille). Painele taikinapallot öljytyin käsin noin 1 cm:n paksuisiksi.
  5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Jäähdytä keksit ritilällä.
  6. Valmista kuorrute. Kiehauta voi ja kahvi kattilassa. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kattilaan ja sekoita tasaiseksi.
  7. Levitä kuorrutetta keksien päälle ja koristele strösselillä. Mikäli kuorrute jähmettyy liikaa, voit lämmittää sen uudelleen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt