Maku

Mokka-marenkiunelmat

10 h 50 min
4.3
0

Mokka-marenkiunelmat

GL
0
4.3
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Kahvisiirappi

  • 2 1/4 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 2 dlespressoa

Mokkamarenki

  • 2 kplvalkuaista
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 rklperunajauhoja
  • 1/2 tlvalkoviinietikkaa
  • 2 rklmakusiirappia (kahvi)

Mokkavaahto

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 rklmakusiirappia (kahvi)

Koristeluun

  • 2 dlvadelmia
  • 1/2 dltuoretta minttua

Tee näin

10 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN10 h

Valmista ensin kahvisiirappi. Mittaa ainekset pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, välillä sekoittaen noin 1/2 tuntia, kunnes seos hieman sakenee. Anna jäähtyä.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista samalla vatkaten. Siivilöi joukkoon perunajauho ja lisää viinietikka. Vatkaa joukkoon loppu sokeri. Marenki on valmista, kun vaahto on niin jämäkkää, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Lisää vaahtoon kahvisiirappi ohuena nauhana ja kääntele samalla seosta varovasti esim. ruokalusikalla. Levitä marenki leivinpaperoidulle pellille 6:ksi samankokoiseksi matalaksi keoksi.

Paista 125 asteessa noin 2 tuntia (marenkien pitää olla kuivia ja maistua hieman paahtuneilta). Sammuta sitten lämpö ja avaa uuninluukku raolleen. Anna marenkien kuivua yön yli uunissa. Säilytä marengit tarjoiluun asti ilmatiiviissä rasiassa tai pakastepussissa.

Ota vadelmat sulamaan koristelua varten. Valmista vaahto. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla sekä kahvisiirapilla.

Kokoa annokset. Aseta mokkamarengit jälkiruokalautasille. Lusikoi mokkavaahtoa marengeille. Koristele annokset vadelmilla ja mintunlehdillä. Sihtaa vadelmille vähän tomusokeria. Tarjoa heti.

•Marengit jäävät sisältä hieman kosteiksi, jos paistoaika on 1 tunti. Tällaiset marengit ovat hyviä sellaisenaan herkuteltavaksi, mutta niitä on venyvyytensä takia hankala käyttää jälkiruokiin.

•Säilytä loppu kahvisiirappi ja tarjoa sitä esim. jäätelön kanssa. Jos siirappi kiteytyy, voit kuumentaa sen kattilassa uudelleen.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä