4,2(9)
Mojo-kastike
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
30 min
Mojo-kastike on tuttu espanjalaisesta keittiöstä. Sitä tarjotaan usein tapasten ja ryppyperunoiden kanssa. Kokeile maukasta mojo-kastiketta lihavartaiden, kanan ja possun kanssa!
Reseptin ainekset
4 annosta
Mojo-kastike
1 1/2 dlappelsiinitäysmehua
1/4 dllimettimehua
1 rklomenaviinietikkaa
1 dlketsuppia
1 rkloliiviöljyä
1 tljuustokuminaa
1 tlsinappijauhetta
1/2 tlmustapippuria
1/2 tlinkivääriä (jauhettua)
1/2 tlcayennenpippuria
3/4 dlfariinisokeria

Mittaa appelsiini- ja limettimehu sekä etikka kattilaan ja kiehauta.

Lisää muut aineet sokeria lukuun ottamatta ja anna poreilla miedolla lämmöllä ilman kantta 15–20 minuuttia, tai kunnes kastike on paksua.

Lisää viimeisenä sokeri. Sekoita kunnolla, kunnes sokeri on liuennut kokonaan.

Kastike sopii mainiosti myös grillattujen lihojen lisämaustamiseen. 

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.