Maku

Mojo-kastike

30 min
GL
MA
MU
4.38
0

Mojo-kastike on tuttu espanjalaisesta keittiöstä. Sitä tarjotaan usein tapasten ja ryppyperunoiden kanssa. Kokeile maukasta mojo-kastiketta lihavartaiden, kanan ja possun kanssa!
Tulosta
Teksti Joonas Laakso, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (4 annosta)

  • 1 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 1/4 dllimettimehua
  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • 1 dlketsuppia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlsinappijauhetta
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlinkivääriä (jauhettua)
  • 1/2 tlcayennenpippuria
  • 3/4 dlfariinisokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mittaa appelsiini- ja limettimehu sekä etikka kattilaan ja kiehauta.

Lisää muut aineet sokeria lukuun ottamatta ja anna poreilla miedolla lämmöllä ilman kantta 15–20 minuuttia, tai kunnes kastike on paksua.

Lisää viimeisenä sokeri. Sekoita kunnolla, kunnes sokeri on liuennut kokonaan.

Kastike sopii mainiosti myös grillattujen lihojen lisämaustamiseen. 

MITÄ PIDIT?
4.38