Ruoka
Kotivinkki

Modernit Hanna-tädin pikkuleivät – kruunaa klassikkoherkku hillosilmällä ja tomusokerihunnulla

1 h 10 min
0
0

Modernit Hanna-tädin pikkuleivät – kruunaa klassikkoherkku hillosilmällä ja tomusokerihunnulla

KA
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Modernit Hanna-tädin pikkuleivät on tuunattu uuteen uskoon marmeladilla ja tomusokerilla. Onko tässä kenties kahvipöytien uusi klassikko?

Ainekset (20–25 kpl )

Hanna-tädin pikkuleivät

  • 75 gvoita tai margariinia
  • 1 ½ dlsokeria
  • ¾ dlkermaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 ½ dlperunajauhoja
  • 2 ¼ dlvehnäjauhoja

Lisäksi

  • 1 dlmarmeladia
  • tomusokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN10 min

Modernit Hanna-tädin pikkuleivät valmistuvat näin:

  1. Sulata rasva. Sekoita jäähtyneeseen rasvaan sokeri ja kerma. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin 20 minuutiksi.
  2. Vaivaa taikinaa hetki käsissäsi. Kauli taikinasta ohut, noin 4 mm paksuinen levy. Paina levyyn muotilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Tee puoleen pikkuleivistä pienemmällä muotilla keskelle aukot. Nosta pikkuleivät lastalla leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 175 -asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat vienosti ruskistuneet. Anna jäähtyä.
  3. Notkista marmeladi kulhossa. Levitä marmeladia ohut kerros aukottomille pikkuleiville ja nosta aukolliset päälle. Koristele modernit Hanna-tädin pikkuleivät tomusokerilla. Tarjoa heti.

Vinkki!

Täytä Hanna-tädin pikkuleivät vasta juuri ennen tarjoamista, sillä säilytettäessä ne voivat vettyä marmeladista.

MITÄ PIDIT?
0