Maku

Mithran juhlakakku

40 min
MA
LA
4
0


 

Tulosta
Teksti Arja-Liisa Ingus
Kuvat Juhani Salonen

Ainekset (3 kpl)

Pohja

  • 4 dlgrahamjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 50 gkuivattuja viikunoita (saksilla pilkottuna)
  • 6 kplmunaa
  • 3 dlfariinisokeria
  • 2 dlauringonkukkaöljyä
  • 3 dlauringonkukansiemeniä (jauhettuna)
  • 2 dlkookoshiutaleita

Pinnalle

  • 3 dlhilloa
  • 3 dlmarjoja
  • 3 dlkookoshiutaleita
  • 6 tlkanelia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Voitele kolme korkeareunaista Ø 23 sentin kakkuvuokaa öljyllä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhoihin mausteet ja viikunat.

Vatkaa munat vaahdoksi. Sekoita kevyesti vatkaten munavaahdon joukkoon sokeri ja öljy. Lisää taikinaan jauhetut auringonkukansiemenet, kookoshiutaleet sekä jauhoseos.

Kaada taikina vuokiin ja kypsennä kakkupohjia noin 15 minuuttia.

Päällystä Mithran juhlakakut hillolla, korista marjoilla, kookoksella ja ripota pintaan kanelijauhetta. Nosta juhlakakut uuniin paistumaan vielä viideksi minuutiksi.

•Jos viikunat ovat kuivia, liota niitä pari tuntia ja saksi ne vasta liotettuina ja valutettuina.

MITÄ PIDIT?
4