Maku

Mistelikuppikakut

50 min
0
0

Mistelikuppikakut

Jouluiset mistelikuppikakut maistuvat sitruunalta, ja koristukset valmistuvat näppärästi vihreästä sokerimassasta ja punaisista koristerakeista. Hurmaa vieraat näillä joulupöydässä!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 kpl)

Muffinit

  • 75 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
  • 2 kplmunaa
  • 2 1/4 dlmaitoa

Kuorrute

  • 80 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
  • 250 dltomusokeria
  • 1 rkltäysmaitoa (tarvittaessa enemmän)

Koristeluun

  • 150 gvihreää sokerimassaa
  • koristerakeita (punaisia, Dr. Oetker joulurae)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista muffinit.

Ota aineet valmiiksi huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmistele 12-koloinen muffinipeltiä, käytä mielellään paperisia muffinivuokia koloissa.

Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunan raastettu kuori.

Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, sekoita vaahtoon. Yhdistä munat ja maito, riko munien rakenne. Lisää melkein kaikki nesteet taikinaan sekoittaen alhaisella nopeudella. Lisää nopeutta ja sekoita joukkoon loputkin nesteestä. Taikinan tulee olla sileää ja paksuhkoa.

Täytä muffinivuoan kolot 2/3 täyteen. Kaikki taikina ei välttämättä mahdu muffinipeltiin, joten paista kahdessa erässä tai laita uuniin paperisiin vuokiin samaan aikaan muffinipellin kanssa.

Paista 15-20 minuuttia, kunnes leivokset ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä hetken pellissä ennen kuin poistat ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista kuorrute vatkaamalla pehmeä voi kuohkeaksi, lisää sitruunan raastettu kuori ja tomusokeri vähän kerrallaan. Vatkaa kunnes koostumus on kuohkeaa ja keveää.

Pursota isolla ympyrätyllalla kuorrute leivosten päälle. 

Valmista mistelin lehdet. Kauli vihreä sokerimassa ohueksi, käytä apuna tomusokeria. Leikkaa sopivalla keksimuotilla paloja massasta tai leikkaa vapaalla kädellä terävällä veitsellä massasta lehden muotoisia paloja.

Asettele lehdet hieman lomittain kuorrutteen päälle. Lisää vielä lehtien väliin kolme punaista koristeraetta per kuppikakku. Tarjoile ja nauti heti!

Vinkki!

Koristelu kannattaa tehdä vasta ennen tarjoilua. Sokerimassa saattaa vettyä jääkaapissa kuorrutteen päällä.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä