4,1(20)
Misokeitto – perinteisen japanilaisen sopan salaisuus piilee maukkaassa liemessä
vegaani
25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen
Misokeiton liemen makumaailman keskiössä on japanilainen soijapavuista valmistettu misotahna. Tässä ohjeessa soppa saa ruokaisuutta härkäpapusuikaleista tai vaihtoehtoisesti tofusta.
Julkaistu 23.3.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
Misoliemi
2 cminkivääriä
1valkosipulinkynsi
12 dlvettä
½ dlmisotahnaa
2 rklsoijakastiketta
Keitto
1 pkt (250 g)Beanit-härkäpapusuikaleita
1 rklrypsiöljyä
1 rklteriyakikastiketta
150 gsiitakesieniä, ruskeita herkkusieniä tai suppilovahveroita
200 gsobanuudeleita
4kevätsipulinvartta
150 gkiinankaalia (violettia tai tavallista vihreää)
2 rkllimen mehua

Misokeitto valmistetaan näin:

  1. Keitä ensin misoliemi. Suikaloi inkivääri ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää inkiväärit, valkosipulit, misotahna ja soijakastike. Keitä pari minuuttia, kunnes misotahna on liuennut. Siirrä pois levyltä.
  2. Paista härkäpapusuikaleita öljyssä 3–5 minuuttia niin, että ne ruskistuvat. Mausta teriyakikastikkeella ja siirrä liemeen.
  3. Viipaloi sienet ja paista niitä pannulla pari minuuttia. Lisää sienet liemeen.
  4. Kuumenna misoliemi kiehuvaksi ja lisää nuudelit. Keitä 5 minuuttia.
  5. Viipaloi kevätsipulit ja suikaloi kiinankaali. Lisää sipulit, kaali ja limen mehu keittoon. Keitä vielä pari minuuttia.
1 kommentti