Misokeitto – perinteisen japanilaisen sopan salaisuus piilee maukkaassa liemessä
vegaani
25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen
Misokeiton liemen makumaailman keskiössä on japanilainen soijapavuista valmistettu misotahna. Tässä ohjeessa soppa saa ruokaisuutta härkäpapusuikaleista tai vaihtoehtoisesti tofusta.

Reseptin ainekset 4 annosta
Misoliemi
2 cminkivääriä
1valkosipulinkynsi
12 dlvettä
½ dlmisotahnaa
2 rklsoijakastiketta
Keitto
1 pkt (250 g)Beanit-härkäpapusuikaleita
1 rklrypsiöljyä
1 rklteriyakikastiketta
150 gsiitakesieniä, ruskeita herkkusieniä tai suppilovahveroita
200 gsobanuudeleita
4kevätsipulinvartta
150 gkiinankaalia (violettia tai tavallista vihreää)
2 rkllimen mehua
Misokeitto valmistetaan näin:
- Keitä ensin misoliemi. Suikaloi inkivääri ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää inkiväärit, valkosipulit, misotahna ja soijakastike. Keitä pari minuuttia, kunnes misotahna on liuennut. Siirrä pois levyltä.
- Paista härkäpapusuikaleita öljyssä 3–5 minuuttia niin, että ne ruskistuvat. Mausta teriyakikastikkeella ja siirrä liemeen.
- Viipaloi sienet ja paista niitä pannulla pari minuuttia. Lisää sienet liemeen.
- Kuumenna misoliemi kiehuvaksi ja lisää nuudelit. Keitä 5 minuuttia.
- Viipaloi kevätsipulit ja suikaloi kiinankaali. Lisää sipulit, kaali ja limen mehu keittoon. Keitä vielä pari minuuttia.