Kotivinkki

Misokeitto – perinteisen japanilaisen sopan salaisuus piilee maukkaassa liemessä

25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen
Misokeiton liemen makumaailman keskiössä on japanilainen soijapavuista valmistettu misotahna. Tässä ohjeessa soppa saa ruokaisuutta härkäpapusuikaleista tai vaihtoehtoisesti tofusta.
VE
4
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

Misoliemi

  • 2 cminkivääriä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 12 dlvettä
  • ½ dlmisotahnaa
  • 2 rklsoijakastiketta

Keitto

  • 1 pkt (270 g)Beanit-härkäpapusuikaleita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklteriyakikastiketta
  • 150 gsiitakesieniä, ruskeita herkkusieniä tai suppilovahveroita
  • 200 gsobanuudeleita
  • 4kevätsipulinvartta
  • 150 gkiinankaalia (violettia tai tavallista vihreää)
  • 2 rkllimen mehua
Tulosta

Misokeitto valmistetaan näin:

  1. Keitä ensin misoliemi. Suikaloi inkivääri ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää inkiväärit, valkosipulit, misotahna ja soijakastike. Keitä pari minuuttia, kunnes misotahna on liuennut. Siirrä pois levyltä.
  2. Paista härkäpapusuikaleita öljyssä 3–5 minuuttia niin, että ne ruskistuvat. Mausta teriyakikastikkeella ja siirrä liemeen.
  3. Viipaloi sienet ja paista niitä pannulla pari minuuttia. Lisää sienet liemeen.
  4. Kuumenna misoliemi kiehuvaksi ja lisää nuudelit. Keitä 5 minuuttia.
  5. Viipaloi kevätsipulit ja suikaloi kiinankaali. Lisää sipulit, kaali ja limen mehu keittoon. Keitä vielä pari minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4