Minttusuklaakeksit

45 min
4
0

Minttusuklaakeksit

Nämä jouluiset minttusuklaakeksit kuorrutetaan tomusokerilla ennen paistamista, jolloin keksin pinta saa lumipeitettä muistuttavan nätin pinnan. Nämä tummaa suklaata sisältävät minttusuklaakeksit suorastaan sulavat suuhun!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 100 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 tlpiparminttuaromia
  • 70 gtummaa suklaata
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • tomusokeria (kuorruttamiseen)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Ota voi huoneenlämpöön ajoissa. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti, laita sivuun jäähtymään.

Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi, lisää muna, piparminttuaromi ja hieman jäähtynyt suklaa, vatkaa tasaiseksi.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Siivilöi vaahdon joukkoon jauhoseos, kääntele tiiviiksi taikinaksi. Anna taikinan levätä hetken kylmässä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Pyörittele taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja ja pyörittele tomusokerissa.

Aseta leivinpaperille harvakseltaan, paista uunissa noin 10-15 minuutin ajan, tai kunnes keksit ovat kunnolla halkeilleet. Anna jäähtyä ritilällä ja nauti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä