Maku

Minttu-hernerisotto

5
2

Raikkaan pehmeä hernerisotto maistuu keväältä. Sekoita risoton joukkoon minttuöljyä, parmesaania sekä reilusti herneitä ja herneenpalkoja!
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 4 dlrisottoriisiä
  • 3 dlvalkoviiniä
  • 1 lkanalientä
  • 100 gparmesaaniraastetta
  • 2 rklvoita
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 ps (200 g)herneitä (pakaste)
  • 5 dlherneenpalkoja

Minttuöljy

  • 2 dltuoretta minttua
  • 3 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Koristelu

  • herneenversoja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Minttu-hernerisotto valmistuu näin:

  1. Kuumenna reilun kokoisessa kattilassa oliiviöljy miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota 5 minuuttia kunnes sipuli on pehmeää muttei ruskistunutta. Kaada joukkoon riisi. Sekoita aineksia muutama minuutti kunnes riisi on muuttuu läpikuultavaksi.
  2. Nosta hieman lieden lämpötilaa. Lisää valkoviini ja sekoittele. Kun viini on haihtunut ja imeytynyt riisiin, aloita kuuman kanaliemen lisääminen riisin sekaan. Lisää joukkoon aina kauhallinen kerrallaan kun edellinen neste on melkein kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoita välillä.
  3. Jatka risoton kypsentämistä ja kanaliemen lisäämistä noin 20 minuuttia kunnes riisi on kypsää mutta vielä napakkaa. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pakasteherneet ja herneenpalot ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste, voi ja sitruunamehu. Lisää tarvittaessa lientä.
  4. Hiero minttu tahnaksi huhmareessa ja sekoita joukkoon öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita valmiiseen risottoon minttuöljyä maun mukaan. Koristele hernerisotto herneenversoilla.
MITÄ PIDIT?
5