Kotivinkki

Miniuuniperunat

1 h 20 min
0
0

Miniuuniperunat

Miniuuniperunat ovat hauska tarjottava illanistujaisiin tai juhliin. Vaahdota miniuuniperunoille näyttävä ranskankermahuippu.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 annosta)

  • 8 pientäperunaa (jauhoinen lajike)
  • karkeaa merisuolaa

Päälle:

  • 1 prkranskankermaa
  • 2 tlsitruunanmehua
  • ripaussuolaa

Koristeluun:

  • kirjolohenmätiä
  • katkaravunpyrstöjä suolaliemessä
  • tuoretta tilliä tai ruohosipulia
  • kapriksia
  • mustapippuria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Valmistusohje

1. Harjaa perunat puhtaiksi. Nosta ne uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
2. Kaada noin 1 cm:n kerros karkeaa merisuolaa tarjoiluvadille. Halkaise kypsät perunat ja asettele ne merisuolapedille.
3. Lisää sitruunamehu ja ripaus suolaa ranskakermaan. Vaahdota sähkövatkaimella, kunnes vaahtoon vatkaimella tehty kuvio pysyy koossa eikä valahda heti takaisin.
4. Lusikoi ranskankerma teräväkulmaiseen muovi- tai pursotinpussiin. Leikkaa kärjestä pala pois ja pursota perunoille nokare ranskankermaa.
5. Lusikoi päälle kirjolohenmätiä tai asettele perunoille katkaravunpyrstöjä ja kapriksia. Koristele tillinoksilla ja rouhi päälle mustapippuria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä