Minisuklaajuustokakut

55 min
0
0

Minisuklaajuustokakut

MU
0
0
Suklaiset minijuustokakut pursotetaan keksien tai mansikoiden päälle. Suupalakokoiset juustokakut ovat ihana ja kesäinen pikkuherkku kahvin kaveriksi.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 150 gmaustamatonta tuorejuustoa ((ei kevyttä))
  • 75 gtummaa suklaata (Fazer 70 %, Cardamom & Coffee)
  • 2 dlvispikermaa
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplliivatelehteä
  • 1 rklkahvia

Lisäksi

  • 10 kpltäytekeksejä (esim. Domino)
  • 5 kplmansikkaa
  • 1 dlpensasmustikoita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN20 min

Ota tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön. Sulata suklaa mikrossa. Anna jäähtyä hieman.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita sula suklaa ja vaniljasokeri tuorejuuston joukkoon. Kääntele joukkoon kermavaahto.

Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liivatteista ylimääräinen neste. Kuumenna kahvi mikrossa ja liuota joukkoon liivate.

Sekoita liivateliuos pariin lusikalliseen täytettä ja lisää sitten koko täytteeseen hyvin sekoittaen.

Anna täytteen jähmettyä hetki (noin 20 min) jääkaapissa, jotta massasta tulee pursotettavaa. Seuraa, ettei massa pääse jähmettymään liikaa.

Pursota täyte täytekeksien ja puolitettujen mansikoiden päälle. Koristele pensasmustikoilla.

Säilytä herkkupalat jääkaapissa tarjoiluun asti. Juustokakut voi pursottaa keksien päälle jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Mansikkapohjaiset kakut kannattaa tehdä vasta juhlapäivänä, sillä marja pehmenee seisottamisesta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä