Minipitaleivät

1 h 30 min
5
0

Minipitaleivät

MA
MU
0
5
Kokeile leipoa pitaleivät suloisiksi minileiviksi! Näiden pitaleipien salaisuus piile taikinan vaivaamisessa erittäin kimmoisaksi.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 2 dlvettä (haaleaa)
  • 15 gtuorehiivaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 5 dlvehnäjauhoja

Päälle

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 tlseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN

Mittaa vesi kulhoon ja sekoita joukkoon murennettu hiiva. Lisää sokeri, suola, öljy ja jauhot vähän kerrallaan.

Alusta taikinaksi. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja.

Voitele työtaso öljytilkalla. Vaivaa taikinapalloa käsin noin 5 minuuttia tai kunnes taikina on todella kimmoisaa.

Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi (noin tunti).

Jaa kohonnut taikina 20 palaan. Pyörittele ne palloiksi ja taputtele jauhotetuin käsin ohuemmiksi leiviksi. Nosta leivät leivinpaperin päälle uunipellille.

Voitele leivät oliiviöljyllä. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista pitaleipiä 250-asteisen uunin keskitasolla 5–10 minuuttia tai kunnes leivät saavat kauniin värin.

Säilytä leivät peitettynä, jotta ne pysyvät pehmeinä.

Vinkki!

* Kuivahtaneet pitat voi paloitella ja paistaa öljyssä. Lisää leipiä salaatteihin tai tarjoa tahnojen kanssa alkupalana.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä