Pienet minilihapiirakat ovat täynnä makua – kokeile ja ihastu!
1 h
Pienet lihapiirakat ovat normaalia pienikokoisempia, jotta ne kypsyvät uppopaiston aikana. Voit lisätä täytteeseen potkua chilillä ja kuullottaa mukaan kasviksia.
Valmista taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kulhossa. Murenna joukkoon hiiva sekä lisää sokeri, öljy, suola ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
Lisää loput jauhot parissa erässä ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Anna kohota 30 minuuttia liinan alla.
Valmista täyte. Keitä riisi kypsäksi ja valuta se. 2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipuli.
Lisää pannulle jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää riisi, viinietikka ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ½–1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä noin 12 halkaisijaltaan 10–15 cm:n ympyrää. Käytä muottina esimerkiksi muovirasian suuta.
Jaa täyte taikinapohjien keskelle. Kostuta ympyrän reunat vedellä ja taita taikinapohja puoliympyräksi. Painele reunat kiinni tiiviisti haarukalla. Pistele taikinakuoreen haarukalla vielä muutama reikä. Anna piirakoiden kohota liinalla peitettynä noin 15 minuuttia.
Kuumenna öljy 170-asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Jos et omista mittaria, testaa kuumuus taikinapalalla. Öljy on sopivan kuumaa, jos taikinapala nousee heti pintaan ja alkaa poreilla.
Varaan kattilan viereen reikäkauha ja talouspaperilla vuorattu laakea astia. Laske pari lihapiirakkaa kerrallaan öljyyn reikäkauhalla. Anna paistua pari minuuttia molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mikäli piirakan pinta ruskistuu liikaa, laske hieman lämpötilaa.