Maku

Sitruunaiset minijuustokakut ovat kekkereiden vetonaula – valmista makeankirpeät herkut näppärästi muffinipellillä

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Minijuustokakut ovat mainio tarjottava pienen porukan juhliin. Muffinipellillä paistetuissa leivonnaisissa yhdistyvät täydellisesti keksipohja, rahkalla ryhditetty juustokakkukerros, kirpeä lemon curd ja kermavaahto. Poimi Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen resepti!
KA
3
0
Julkaistu: 10.5.2021


Ainekset (Noin 8 kpl/2 kpl per henkilö)

  • 50 gLotus Biscoff -keksejä (tai digestive)
  • 25 gvoita

Täyte

  • 100 gtuorejuustoa
  • 100 gmaitorahkaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2munaa
  • 100 granskankermaa
  • 1 tlsitruunanmehua
  • ½ rklvehnäjauhoja

Lemon curd

  • 1sitruunan mehu + kuoriraaste
  • 1 dlsokeria
  • 2keltuaista
  • 50 gvoita

Viimeistely

  • 1 dlvispikermaa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Lisäksi

  • 8paperista muffinivuokaa
Tulosta

Minijuustokakut leivotaan näin:

  1. Murskaa keksit tai hienonna tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimuruun.
  2. Aseta muffinipellin koloihin paperivuoat ja lusikoi pohjille keksiseosta.
  3. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit kulhossa. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää ranskankerma edelleen vatkaamalla ja lopuksi sitruunanmehu ja jauhot hiljalleen vatkaten.
  4. Kaada täyte vuokiin keksipohjien päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna kakkujen olla uunissa vielä jälkilämmöllä 20 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä pelti sitten jääkaappiin pariksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  5. Mittaa lemon curdin aineet pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä seosta hiljalleen koko ajan vispilällä sekoitellen, kunnes seos paksunee ja pulpahtaa. Siirrä curd pienen kulhoon. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  6. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lusikoi tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Lusikoi minijuustokakkujen päälle lemon curdia ja pursota päälle kermaa. Koristele sitruunankuoriraasteella.

Vinkki!

Voit pakastaa minijuustokakut ennen lemon curdin ja kerman lisäämistä. Voit myös valmistaa pienten juustokakkujen ohjeella yhden ison kakun. Tuplaa ainesten määrä ja valmista kakku halkaisijaltaan noin 20 cm:n vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia ja anna olla jälkilämmöllä vielä 15 minuuttia.
Kommentoi »