Maku

Ranskalainen lettukakku on hienostunut mutta mutkaton klassikko – suklaisen mille crepen välissä maistuu pehmeä mousse

1 h 15 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
30 min
Suklainen mille crepe -kakku eli ranskalainen lettukakku kootaan ohuista krepeistä sekä mascarponejuustosta ja vispikermasta valmistetusta moussetäytteestä. Viimeisen silauksen kakkuun tuovat kaakaojauhehuntu, suklaakastike ja tuoreet marjat.
3.5
0
Julkaistu: 19.3.2021


Ainekset (6–8 annosta)

  • 3munaa
  • 4 dlmaitoa
  • 2 dlmanteli- tai pähkinäjauhoja
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • ¾ dlsokeria

Paistamiseen

  • voita tai margariinia

Täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • ½ dlruokosokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • suklaakastiketta
  • kaakaojauhetta
  • marjoja (esim. mustikoita, vadelmia ja punaherukoita)
Tulosta

Mille crepe -lettukakku valmistuu näin:

  1. Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito ja jauhot. Lisää kaakaojauhe ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota puoli tuntia.
  2. Kuumenna rasva pannulla ja paista taikinasta 12 ohutta kreppiä (Ø noin 15 cm). Anna kreppien jäähtyä.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarpone ja sokerit.
  4. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Laita pohjalle yksi kreppi ja levitä päälle ohuelti mascarponetäytettä. Nosta päälle toinen kreppi ja levitä taas päälle täytettä. Jatka samaan tapaan. Päällimmäisen letun päälle ei levitetä enää täytettä.
  5. Valuta lettukakun päälle suklaakastiketta raidoiksi, siivilöi kaakaojauhetta ja koristele marjoilla.

Vinkki!

Voit koota kakun jo hyvissä ajoin ja säilyttää jääkaapissa kelmulla peitettynä. Koristele juuri ennen tarjoilua.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää inspiraatiota? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin Samassa liemessä -keittokirja Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
3.5
Kommentoi »