Milanon keksit

30 min
4
0

Milanon keksit

Mintun makuisella suklaalla täytetyt Milanon keksit ovat ihanan rapsakoita ja kaikessa yksinkertaisuudessaan niin herkullisia. Italialaistyylisen yksinkertaisten Milanon keksien alkuperäinen nimi on "Mint Milanos".
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 115 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 kplkananmunanvalkuaisia
  • 3 dlvehnäjauhoja

Väliin

  • 100 gtummaa suklaata
  • 1/2 tlpiparminttu-uutetta

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla kaksi uuninpeltiä.

Yhdistä kulhossa pehmeä voi ja sokeri, vaahdota kuohkeaksi parin minuutin ajan. Lisää vaniljasokeri tai vaniljauute.

Lisää muna ja 1/2 valkuainen joukkoon, vatkaa kuohkeaksi.

Vatkaa pienellä nopeudella siivilöidyt jauhot joukkoon vähän kerrallaan, lopeta sekoittaminen kun aineet juuri yhdistyvät.

Lusikoi massa pursotinpussiin, jossa on n. 1-2-senttinen pyöreä pää.

Pursota taikinasta huolellisesti n. 4 cm pitkiä, pari cm paksuja ohuehkoja pötköjä. Koita saada pötköistä samanpituisia, jätä hieman leviämisvaraa.

Paista uunin keskitasolla 13 minuuttia tai kunnes keksien reunat ovat saaneet kullankeltaisen värin.

Anna jäähtyä ritilällä.

Sulata suklaa varovaisesti mikrossa, sekoita joukkoon piparminttu-uute. 

Etsi keksipuoliskoille samankokoiset pari. Lusikoi puoliskon toiselle puolelle sulaa suklaata, paina toinen keksipuolisko päälle. Säilytä huoneenlämmössä ja nauti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä