Maku

Mikromarengit

20 min
GL
KA
LA
MA
2
0


 

Tulosta
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen, Piritta Muurinen

Ainekset (6 annosta)

  • 4 kplvalkuaista
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Lisäksi

  • 100 gmangoa (säilyke)
  • 3 rkltuoretta basilikaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Paloittele noin puolet mangoviipaleista koristeluun. Soseuta loput mangot ja ohenna liemellä kastikkeeksi.

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vatkaamisen loppupuolella. Sekoita marenkivaahdon joukkoon sitruunamehu ja basilikasilppu.

Öljyä noin 6 kahvikuppia koosta riippuen. Jaa seos tasaisesti kuppeihin. Kypsennä marenkeja mikrossa 45–60 sekuntia, kunnes ne ovat kohonneet. Kumoa marengit kupeistaan ja jäähdytä ne viileiksi jääkaapissa.

Koristele mikromarenkijälkiruoka mangopaloilla sekä basilikalla.

MITÄ PIDIT?
2