Kotivinkki

Mikrofudge – kolmen raaka-aineen pikaherkku taltuttaa suklaanhimon

4 h 10 min
GL
KA
MU
0
0

Mikrofudge valmistuu suklaasta, kondensoidusta maidosta ja voista. Fudgemassa koristellaan kauniiksi pakkaskuivatulla vadelmarouheella. Todellinen pikaherkku on 10 minuutissa valmis jääkaappiin!
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (noin 30 palaa)

Mikrofudge

  • 500 gmaitosuklaata
  • 1 tlk (397 g)kondensoitua maitoa
  • 50 gvoita

Koristeluun

  • vadelmarouhetta

Tee näin

4 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN4 h

Mikrofudge valmistuu näin:

  1. Laita noin 20 x 20 -senttiseen vuokaan kelmu tai folio. Pilko suklaa mikron kestävään kulhoon. Mittaa suklaan päälle kondensoitu maito ja voi.
  2. Lämmitä aineksia mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen, kunnes kaikki on sulanut ja sekoittunut yhteen. Varo, ettei suklaa kuumene liikaa ja pala.
  3. Kaada massa vuokaan ja painele sitä tasaiseksi. Ripottele päälle vadelmarouhetta ja painele sitä fudgen pintaan, jotta se tarttuu. Laita vuoka jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
  4. Leikkaa jähmettyneestä fudgelevystä terävällä veitsellä haluamasi kokoisia paloja. Mikrofudget säilyvät jääkaapissa 1–2 viikkoa ilmatiiviissä rasiassa.

Vinkki!

Voit tehdä fudget myös valko- tai tummasuklaasta ja koristella esimerkiksi pähkinärouheella.

MITÄ PIDIT?
0