Maku

Miikan suklaakakku

1 h 10 min
3.6
3

Miikan suklaakakku

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 175 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja

Kuorrutus

  • 200 gtummaa suklaata
  • 2 rklvoita
  • 3/4 dlkuohukermaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan Ø 24 cm). Voitele ja korppujauhota vuoka.

Paloittele suklaa ja rasva reilunkokoiseen kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi.

Lisää vähän jäähtyneeseen suklaaseokseen sokeri, keltuaiset ja jauhot. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen suklaaseokseen.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.

Kumoa suklaakakku vähän jäähtyneenä tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Kuumenna suklaa, voi ja kerma kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja kaada se vähän jäähtyneenä suklaakakun päälle. Levitä suklaakuorrutetta myös reunoille. Koristele halutessasi strösselillä tai suklaarouheella.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä