Mifu-tomaatit – muhkeiden tomaattien sisuksista löytyvä täyte saa makua soijasta ja teriyakikastikkeesta

50 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen10 min
Mifu-tomaatit valmistuvat helposti ohjeen mukaisena kasvisversiona, mutta pienillä muutoksilla reseptistä saa täysin vegaanisenkin. Uurteinen, hiukan sydämen muotoinen häränsydäntomaatti sopii miedon makunsa ja suuren kokonsa vuoksi loistavasti täytettäväksi.
KA
GL
MU
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (6 annosta)

  • 6häränsydäntomaattia

Täyte

  • 1 dlkvinoaa
  • 1 pkt (250 g)Mifu-suikaleita (maustamaton)
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½paprikaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • ½ dlteriyakikastiketta
  • 1 rklsoijakastiketta
  • ½ dlyrttejä hienonnettuna (esim. persiljaa, basilikaa ja timjamia)
  • ½ tlsoijaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ dljuustoraastetta
Tulosta

Mifu-tomaatit valmistetaan näin:

  1. Leikkaa tomaateista hatut pois ja koverra sisukset ontoiksi poistamalla siemenet ja väliseinämät. Nosta tomaatit kevyesti voideltuun uunivuokaan.
  2. Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele mifusuikaleet. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää mifut, sipulit ja paprikat. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää pannulle maustekastikkeet, hienonnetut yrtit ja mausteet. Kuumenna sekoitellen. Lisää lopuksi valutettu kvinoa. Sekoita.
  4. Lusikoi täyte tomaattien koloihin ja ripottele päälle juustoraaste.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa täytetyt tomaatit raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki!

Voit täyttää tomaatit vegaanisiksi, kun korvaat Mifun pavuilla, nyhtökauralla tai Härkiksellä ja juuston vuustolla

MITÄ PIDIT?
0