Maku

Metso ja punaviinikastike

2 h 30 min
3.7
4

Metso ja punaviinikastike

MU
GL
4
3.7
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplmetsoa

Mausteliemi

  • 2 rklrosmariinia
  • 2 tlmaustepippuria (rouhittuna)
  • 1 tlkatajanmarjoja (rouhittuna)
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 dlpunaviiniä
  • 1/2 dlpunaviinisiirappia

Täyte

  • 150 gsuppilovahveroita
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Maustamiseen

  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 6 kplpekonia (filee)

Kastike

  • 3 1/2 dlpunaviiniä
  • 2 rkllihafondia
  • 1 rklfariinisokeria
  • 2 dlruokakermaa
  • 20 gvoita

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Anna jäisen metson (2 1/2-3 kg) sulaa jääkaapissa 2 vuorokautta. Siisti metson ontelo ja pane metso tukevaan muovipussiin. Sekoita mausteliemen aineet ja kaada seos pussiin. Solmi pussi tiiviisti ja pyörittele sitä käsissäsi, kunnes mausteliemi ympäröi metson kokonaan. Pane metsopussi astiassa jääkaappiin ja anna maustua 2 vuorokautta. Kääntele metsopussia maustumisen aikana silloin tällöin.

Silppua sienet, kuori ja suikaloi porkkana ja sipuli. Kuumenna rasva paistinpannussa ja pehmitä täytteen kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta metso mausteliemestä uunivuokaan. Hiero suola-pippuriseos metson pintaan, täytä ontelo sienitäytteellä ja levitä pekoniviipaleet pinnalle. Paista uunissa 150–175 asteessa noin 2 tuntia. Metson liha saa jäädä hiukan punertavaksi.

Tarjoa metso ja punaviinikastike raakana paistettujen perunaviipaleiden ja pekoni-salviapapujen kanssa.

•Ruotsalaista metsoa Helsingissä myy muun muassa Lihakauppa Veijo Votkin Oy.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä