Maku

Metsästäjän peurapiilo

2 h 45 min
0
0

Metsästäjän peurapiilo

Peura on riistaa parhaimmillaan ja siitä saa maukkaan Wellington-tyylisen paistin.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Liha

  • 500 gpeuran lihaa
  • öljyä paistamiseen
  • voita paistamiseen
  • 0,5 tlsuolaa
  • mustapippuria

Sienimuhennos

  • 200 gsuppilovahveroita
  • 50 gsipulia
  • 50 gvoita
  • timjamia

Taikina

  • 500 glehtitaikinaa (pakaste)

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Ruskista lihapala öljy-voiseoksessa todella kuumalla pannulla. Ota liha pannulta ja hiero siihen suolaa ja pippuria pintaan. Laita lihapala ritilän päälle 125-asteiseen uuniin. Aseta alle vaikka uunivuoka, jonne lihasta tippuvat nesteet voivat mennä. Anna lihan paistua 53-asteiseksi ja ota se uunista pois. Kääri liha folioon vetäytymään puoleksi tunniksi ja sisälämpö kohoaa vielä ainakin 55:een asteeseen. Liha jää näin vähän punertavaksi. Anna jäähtyä kunnolla.

Valmista sienimuhennos hienontamalla sipuli ja suppilovahverot erittäin hienoksi. Paista ne kunnolla kypsäksi voissa, noin viisitoista minuuttia. Lisää suola ja timjami ja ota seos pois pannulta ja jäähdytä kunnolla.

Lämmitä uuni 225-asteiseksi ja laita valurautapannu kuumenemaan uuniin.

Ota lehtitaikinalevy ja kaulitse se sopivan kokoiseksi, jotta se yltää paistin yli. Levitä taikinalevyn keskelle paistin kokoinen alue sienimuhennosta. Aseta paisti sen päälle. Levitä päälle kerros sienimuhennosta. Leikkaa taikinalevystä kulmat pois ja päällystä sienimuhennoksella päällystetty lihanpala taikinalla. Tasoita pinta veitsen ja kylmän veden avulla. Vältä taikinan kerrostumista.

Leikkaa kuuman valurautapannun pohjalle leivinpaperista palanen. Aseta paisti sen päälle. Voitele taikinakuori kananmunankeltuaisella ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pinnan pitäisi olla nyt kauniin kullanruskea.

Syö sellaisenaan kastikkeen kera ja esimerkiksi pihlajanmarjahillon kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä