Maku

Metsästäjän hirvipata

1 h 20 min
4.7
0

Metsästäjän hirvipata

MU
0
4.7
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara, Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 600 griistakäristyslihaa (hirvi)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvoita
  • 1 kplsipulia (suikaloituna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 200 kplsiitakesieniä (lohkottuna)
  • 2 dlhillosipuleita
  • 5 dlpunaviiniä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 3 rklpunaviinisiirappia
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 1 rklmausteseosta (riista, Santa Maria)
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Ruskista kohmeinen tai sulanut liha pannulla öljy-voiseoksessa ja siirrä kattilaan tai pataan.

Lisää pannulle öljyä ja voita, sipulisuikaleet, valkosipuli ja sienet. Pyörittele niitä hetki pannulla ja kippaa seos lihan joukkoon hillosipuleiden kanssa. Kaada päälle punaviiniä niin, että ainekset peittyvät.

Kuumenna kiehuvaksi ja lisää soija, siirappi, tomaattipyree, riistafondi sekä riistamauste. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään tunti. Lisää tarvittaessa vettä, jos haluat enemmän lientä.

Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja kaada seos pataan koko ajan sekoittaen. Hauduta hirvipataa sekoitellen muutama minuutti. Tarkista maku ja rouhi metsästäjän hirvipataan tarvittaessa mustapippuria.

Tarjoa lisäksi paistettuja juureskuutioita. keitettyä riisiä tai perunoita sekä vihreää salaattia.

•Lisää pataan halutessasi 2 dl ruokakermaa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä