Maku

Metsäsieni-nokkoskeitto

30 min
3.8
0

Metsäsieni-nokkoskeitto

MU
KA
0
3.8
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 5 dlkantarelleja
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/2 dlnokkosta (ryöpättynä ja kuivaksi puristettuna)
  • 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 rklsitruunamehua
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Puhdista ja silppua sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kumoa sienet kattilaan ja haihduta enin neste pois. Lisää kattilaan voi ja sipulit. Paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Ripottele joukkoon vehnäjauhot. Kääntele hetki ja lisää maito koko ajan sekoittaen.

Lisää loput aineet. Anna metsäsieni-nokkoskeiton poreilla silloin tällöin sekoitellen noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Nauti metsäsieni-nokkoskeittoa munakasleipien kanssa.

•1/2 l tuoreita kantarelleja tai suppilovahveroita vastaa noin 1 dl sieniä, joista on haihdutettu neste pois.

•Poimi loppukesällä nokkosista vain ylimmät lehdet.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä