Metsämarjajäädyke

12 h 30 min
0
0

Metsämarjajäädyke

GL
0
0
Teksti Jaakko Sorsa
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplliivatelehteä
  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 kplkeltuaista
  • 4 rklsokeria
  • 200 gmarjoja
  • 1/2 dlvettä

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Upota liivatelehti kulhoon kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Sekoita keltuaiset, sokeri, marjat, vesi ja halutessasi tilkkamarjalikööriä pyöreäpohjaisessa kulhossa. Nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen ja kypsennä koko ajan vatkaten pohjaa myöten.

Kypsennyksen alkuvaiheessa massaan ilmestyy runsaasti kuplia. Kuplien katoaminen on merkki keltuaisten kypsenemisestä. Siirrä kattila sivuun liedeltä. Sekoita joukkoon pehmeä liivatelehti.

Kun seos paksua ja kypsää, nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa kevyesti, kunnes seos on jäähtynyt hieman. Voit nopeuttaa jäähtymistä esimerkiksi panemalla kulhon viileään veteen.

Lisää vatkattu kuohukerma ja kaada massa esimerkiksi suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Siirrä pakastimeen jäätymään vähintään 12 tunniksi.

Kasta vuoka pikaisesti kuumaan veteen, niin jäädyke irtoaa vuoasta helpommin tarjolle pantaessa. Leikkaa jäädykkeestä annospaloja ja tarjoa portterisabayonin kanssa. Koristele annokset halutessasi marjoilla, suklaalla ja rouhitulla piparilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä