Maku

Meten porkkanakakku

1 h 20 min
4.7
1

Meten porkkanakakku

KA
1
4.7
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 200 gvoita
  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlfariinisokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 6 dlporkkanaraastetta
  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuna)
  • 1/2 dlmantelirouhetta

Kuorrutus

  • 300 gtuorejuustoa
  • 75 gvoita
  • 3 1/2 dltomusokeria
  • 1/2 tlvanilliinisokeria
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 rklsitruunamehua

Koristeluun

  • 1 dlpekaanipähkinöitä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata rasva mikronkestävässä kulhossa sulatusteholla.

Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokerit vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää myös sitruunan kuori, porkkanaraaste, pähkinät ja rasva.

Kaada taikina kahteen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (vetoisuus 1 litra). Paista porkkanakakkuja 180-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Kumoa vähän jäähtyneet porkkanakakut ritilälle jäähtymään.

Valmista kuorrutus. Pehmitä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää muut aineet ja levitä jäähtyneille kakuille. Koristele porkkanakakku pähkinöillä.

Säilytä porkkanakakut peitettyinä viileässä.

•Voit paistaa taikinan myös laakeassa 30 × 30 cm vuoassa. Paistoaika on silloin noin 25 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakkulevy neliöiksi, kuorruta ja tarjoa vaikka glögin kera.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä