Maku

Merirosvon pasta

25 min
LA
MA
MU
3.6
1


 

Tulosta
Teksti Leena Rosti
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (5 annosta)

  • 1 dloliiviöljyä
  • 30 kplmustekalaa
  • 5 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 50 gpersiljaa (silputtuna)
  • 300 gspagettia
  • 400 gkatkarapuja (pakaste)
  • 150 gsimpukoita (säilyke)
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuumenna kattilallinen vettä spagettia varten. Mausta vesi suolalla ja lorauksella öljyä.

Kuumenna oliiviöljy wokkipannulla tai suuressa kattilassa ja nosta joukkoon mustekalarenkaat, valkosipulit sekä noin puolet silputusta persiljasta. Hauduta mustekalaa kannen alla noin 20 minuuttia.

Mustekalarenkaiden mureutuessa keitä spagetti.

Kumoa mustekalarenkaiden joukkoon jäiset katkaravut. Lisää pannulle myös valutetut simpukat ja kirsikkatomaatit. Mausta äyriäiset ripauksella chiliä ja lisää tarvittaessa suolaa.

Valuta spageteista vesi pois ja kaada pasta wokkipannuun. Lisää loppu persiljasilppu, kääntele ja annostele merirosvopasta lautasille.

Tarjoa merirosvopastan seurana raastettua parmesaania ja sitruunan tai limetin lohkoja.

•Pakastettuja mustekalarenkaita löydät irtomyynnissä hyvin varustelluilta kalatiskeiltä.

MITÄ PIDIT?
3.6