4,5(2)
Merenneitokuppikakut – muffinsseihin sukeltaneet merenneidot ovat juhlapöydän trendikkäin herkku
44 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 43 h
Merenneitokuppikakut ovat raikkaita sitruunamuffinsseja, joissa piileskelee ihana sitruunatahnasydän. Kuppikakun päälle pursotetaan makeasta kreemistä merten aaltoja. Merenneitotrendi on kuumimmillaan! Ilmiö ei rajoitu vain puettaviin uimapyrstöihin, sillä suloisia suomuja taiteillaan nyt erilaisiin kakkuihin, kekseihin ja leivoksiin.
Reseptin ainekset
10-12 kpl
Muffinssitaikina
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 tlsitruunankuoriraastetta
2munaa
1 ½ dl sokeria
200 gsitruunarahkaa
1 dlrypsiöljyä
Täyte
½ dl sitruunatahnaa (lemon curd)
Kuorrutus
115 gvoita (huoneenlämpöistä)
2 ¼ dl tomusokeria
1 tlvaniljasokeria
3 tlmaitoa (huoneenlämpöistä)
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
½ tlsinistä elintarvikeväriä
Merenneidon pyrstöt
1pyrstö-silikonimuotti
100 gsinistä sokerimassaa
100 gvalkoista sokerimassaa
½ tl syötävää hopeapölyä
Koristelu
1 rkl sokerihelmiä

Merenneitokuppikakut leivotaan näin:

  1. Valmista pyrstöt kaksi päivää etukäteen. Pyöritä eriväriset sokerimassat pötkylöiksi. Kieritä pötköt yhteen. Ota marmoroituneesta massasta paloja ja painele ne silikonimuottiin. Irrota varovasti ja nosta leivinpaperin päälle kuivumaan. Sivele pensselillä päälle hopeapölyä ja anna jähmettyä pari päivää huoneenlämmöissä leivinpaperin päällä.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sitruunankuori. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon rahka, öljy ja jauhoseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa puolet taikinasta isoihin muffinivuokiin. Lusikoi vuokiin teelusikallinen sitruunatahnaa ja annostele päälle loppu taikina.
  3. Paista muffineita uunin keskiosassa 200 asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
  4. Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja maito kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi sähkövatkaimella. Tähän kuluu aikaa useita minuutteja. Notkista tuorejuusto ja kääntele se vaniljakreemin joukkoon.
  5. Maalaa pursotinpussin sisäpuolelle siveltimellä raitoja sinisellä elintarvikevärillä. Lusikoi kuorrutus pussiin ja pursota muffinien päälle meren aaltoja. Tee pyörivää liikettä ja pursota sinne tänne yksittäisiä nokareita. Nosta kuppikakut jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
  6. Viimeistele merenneitokuppikakut merenneidon pyrstöillä ja sokerihelmillä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo