Maku

Meloni-hapankorppu-voileipäkakku

2 h
0
0

Meloni-hapankorppu-voileipäkakku

MU
0
0
Hapankorpuista kootun voileipäkakun täytteessä maistuvat värikkäät melonit ja minttu.
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 185 ghapankorppuja (neliönmallisia, Oululainen)
  • 1 kplvesimeloni (pieni)
  • 1 kplcantaloupemeloni
  • minttua (1 ruukku)

Minttupesto

  • minttua (1 ruukku)
  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 3/4 tlsuolaa

Täyte

  • 240 gsmetanaa
  • 200 gfetajuustoa
  • 4 rklminttupestoa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Aloita täytteiden valmistuksella ja tee ensimmäiseksi minttupesto. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Vaahdota täytteen smetana ja murenna joukkoon feta.

Mausta minttupestolla ja sekoita tasaiseksi.

Kuori vesimeloni ja cantaloupe. Leikkaa molemmista meloneista 15 pitkulaista palaa (koko: 1 cm x 1 cm x 10 cm).

Kokoa voileipäkakku. Levitä tarjoilulautaselle 3 hapankorppua. Lisää päälle muutamia mintunlehtiä. Levitä päälle täytettä. Tee kaksi samalaista kerrosta lisää. Lado seuraavaan kerrokseen molempia melonipölkkyjä. Jatka hapankorpuilla vielä toiset kolme kerrosta ja nosta päällimäiseksi melonit.

Anna hapankorppukakun vetäytyä noin tunti ennen tarjoilua jääkaapissa.

Koristele pinta minttupestolla ja tuoreilla mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä