Maku

Meksikon pata

30 min
MU
4
1


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 2 dlvettä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 tlchilitahnaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 kplpaprikaa
  • 200 gmaissia
  • 200 gsika-nautajauhelihaa
  • 1/4 tltabascoa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Suikaloi kuoritut sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa loraus öljyä ja paista siinä sipulit pehmeiksi.

Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, vesi, limetin tai sitruunan mehu, liemikuutio, chilimauste, sokeri, suola ja pippuri. Anna seoksen poreilla kymmenisen minuuttia ja lisää sitten mukaan suikaloidut paprikat. Keittele kannen alla, kunnes paprikat ovat pehmenneet, noin 10 minuuttia.

Lisää pakastemaissi. Ruskista jauheliha ja lisää se joukkoon. Tarkista lihapadan maku ja lisää halutessasi muutama tippa tabascoa.

Tarjoa meksikon pata ranskankerman ja vaalean leivän kanssa. Padan seuraksi sopii riisi.

MITÄ PIDIT?
4