0(0)
Meksikolainen salsasiika – kokeile paistetun kalan ja chilimaustetun mango-avokadosalsan kipakkaa yhdistelmää
gluteeniton
munaton
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Meksikolainen salsasiika valmistuu näppärästi parissakymmenessä minuutissa. Paistettujen kalafileiden seurana tarjotaan chilillä terästettyä hedelmäsalsaa.
Julkaistu 18.3.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
Meksikolainen salsasiika
1mango
1avokado
2 rkllimenmehua
1 tlsokeria
½ tl suolaa
1punainen chili
½pieni punasipuli
1 dlkorianteria (hienonnettuna)
½ dl vahvaa minttua (hienonnettuna)
4pientä siikafileetä
2 rklvoita
1 rklöljyä
1 tlsuolaa

Meksikolainen salsasiika valmistuu näin:

  1. Kuori mango, leikkaa lohkoiksi ja irrota lohkot kiven ympäriltä. Leikkaa lohkot pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha leikkuulaudalle. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita kulhossa avokadokuutiot ja limenmehu. Sekoita joukkoon mangokuutiot, sokeri ja suola.
  3. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit. Sekoita salsan joukkoon chili, punasipuli ja yrtit. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai sokerilla tai molemmilla.
  4. Pyyhi siikafileiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Poista mahdolliset ruodot. Kuumenna puolet voista ja öljystä paistinpannulla. Paista ensin kaksi siikafileetä, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla. Paista samoin loput siikafileet.
  5. Asettele siikafileet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle mango-avokadosalsaa.

Vinkki!

Tee mango-avokadosalsa hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan. Aterialta jääneet rippeet voit dippailla nachojen kanssa.

Kommentoi »