Meksikolainen salsasiika – kokeile paistetun kalan ja chilimaustetun mango-avokadosalsan kipakkaa yhdistelmää
gluteeniton
munaton
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Meksikolainen salsasiika valmistuu näppärästi parissakymmenessä minuutissa. Paistettujen kalafileiden seurana tarjotaan chilillä terästettyä hedelmäsalsaa.

Reseptin ainekset 4 annosta
Meksikolainen salsasiika
1mango
1avokado
2 rkllimenmehua
1 tlsokeria
½ tl suolaa
1punainen chili
½pieni punasipuli
1 dlkorianteria (hienonnettuna)
½ dl vahvaa minttua (hienonnettuna)
4pientä siikafileetä
2 rklvoita
1 rklöljyä
1 tlsuolaa
Meksikolainen salsasiika valmistuu näin:
- Kuori mango, leikkaa lohkoiksi ja irrota lohkot kiven ympäriltä. Leikkaa lohkot pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha leikkuulaudalle. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kulhossa avokadokuutiot ja limenmehu. Sekoita joukkoon mangokuutiot, sokeri ja suola.
- Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit. Sekoita salsan joukkoon chili, punasipuli ja yrtit. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai sokerilla tai molemmilla.
- Pyyhi siikafileiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Poista mahdolliset ruodot. Kuumenna puolet voista ja öljystä paistinpannulla. Paista ensin kaksi siikafileetä, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla. Paista samoin loput siikafileet.
- Asettele siikafileet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle mango-avokadosalsaa.
Vinkki!
Tee mango-avokadosalsa hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan. Aterialta jääneet rippeet voit dippailla nachojen kanssa.