Meksikolainen mustapapukeitto

1 h 30 min
0
0

Meksikolainen mustapapukeitto

GL
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 5 dlmustapapuja (yön yli liotettuina)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 15 dlvettä
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplperunaa
  • 1/2 kplporkkanaa
  • 1 kpllehtiselleriä
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkljuustokuminaa
  • 1 tlchilijauhetta
  • 50 gkinkkuleikkelettä (kylmäsavu)
  • 5 dlkanalientä
  • 1 kplpaprikaa
  • 3 rkllimettimehua
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 kplavokadoa (pilkottuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Pane kattilaan liotetut ja valutetut pavut. Lisää vesi, suola, laakerinlehdet ja leivinjauhe.
Keitä pavut hiljalleen kypsiksi eli noin 60 minuuttia.
Ota pois laakerinlehdet.
Kuumenna pannu ja paista siinä nopeasti rapeaksi pilkottu kylmäsavukinkku.
Nosta sivuun.
Lisää pannulle kuoritut ja pieneksi paloitellut porkkanat, perunat, selleri ja sipuli. Kuullota ne. Lisää juustokumina ja chili ja kuullota vielä hetken ajan.
Kumoa kasvispalat kattilaan. Lisää kanaliemi ja pilkottu paprika. Anna kiehua vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmenneet.
Ota sivuun noin 3 dl keittoa ja soseuta se sauvasekoittimella. Lisää sose takaisin keittoon.
Lisää kylmäsavukinkkusuikaleet, limetinmehu ja mausta suolalla.
Nauti ranskankerman ja pilkotun avokadon kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä