Maku

Meksikolainen Mole & Maissisalsa

0
0

Meksikolainen Mole & Maissisalsa

Mole on Meksikolainen perinneruoka jossa on reippaasti potkua ja makua. Normaalisti se tarjoillaan riisin kera mutta se on myös loistava täyte tacoille!
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgbroilerin rintafileitä
  • 3 kplpoblano chiliä
  • 3 kplancho chiliä
  • 1 kplkuivattu habanero
  • 1 rklkokonaisia mustapippureita
  • 1 rklkorianterinsiemieniä
  • 6 kplneilikoita
  • 1 kplkanelitanko
  • 3/4 dlseesaminsiemeniä
  • 3/4 dlrusinoita
  • 1 rklaniksensiemeniä
  • 3/4 dlkuorittuja manteleita
  • 6 kplpaahdettuja valkosipulinkynsiä
  • 3 kplpaahdettua tomaattia
  • 1 kplkeittobanaania
  • 70 gtummaa suklaata rouhittuna
  • ½ dlöljyä
  • 1 kplsipuli silputtuna
  • 7 dlvettä
  • 2 kplkanaliemikuutiota

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kiehauta kattilassa vesi ja kanaliemikuutiot

Asettele uunipellille mantelit,rusinat,seesaminsienenet,tomaatit,valkosipulit, chilit, anikset,korianterit, mustapippurit,

neilikat ja kanelitanko ja paahda uunissa 170 asteessa n.20min

(jos et pidä tulisesa ruoasta, niin puolita chilien määrä)

Kaada sitten kaikki paahdetut ainekset esim. Blenderiin ja lisää sekaan sipuli,banaani sekä öljy ja aja seos tahnaksi

Ruskista pilkotut kanafileet pannulla

Lisää sitten sekaan kanaliemi ja maustetahna

Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä n.30min

Lisää sitten sekaan rouhittu tumma suklaa ja sekoita

Anna jäähtyä hetki ja tarjoa esim. riisin tai tacojen ja ranskankerman kera

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä