Maku

Meksikolainen kasvistostada

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
MU
KA
4.3
0
Julkaistu: 8.2.2012


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 1 kplpaprikaa
  • 1 kplkurkkua

Soijaseos

  • 5 dlkasvislientä
  • 100 gsoijasuikaleita (esim. Soyappétit)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tljuustokuminaa
  • 2 tlchilijauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tortillat

  • 8 kplvehnätortillaa
  • 2 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 dlsmetanaa
  • 200 gguacamolea
  • 30 gmaissilastuja (murskattuna)
Tulosta

Huuhtele kasvikset. Revi salaatinlehdet pienemmiksi.

Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Leikkaa kurkku pieniksi paloiksi.

Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää soijasuikaleet. Anna kiehua 5 minuuttia. Valuta suikaleet ja kumoa paistinpannulle.

Paista soijasuikaleita öljyssä muutama minuutti. Mausta juustokuminalla, chilijauheella, kanelilla, suolalla ja pippurilla. Pidä lämpiminä kannen alla.

Leikkaa tortillat 8 osaan. Levitä palat leivinpaperoidulle pellille. Sivele öljyä päälle. Paista 225 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes tortillat saavat väriä.

Kokoa tostada laakeaan astiaan. Levitä tortillapalat, soijasuikaleet, salaatit, paprikat ja kurkut tarjoiluvadille tai annoslautasille.

Tarjoa meksikolaisen tostadan kanssa smetanaa ja guacamolea. Kruunaa halutessasi murskatuilla maissilastuilla.

Kommentoi »