Meksikolainen kasvistostada

35 min
4.5
0

Meksikolainen kasvistostada

MU
KA
0
4.5
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 1 kplpaprikaa
  • 1 kplkurkkua

Soijaseos

  • 5 dlkasvislientä
  • 100 gsoijasuikaleita (esim. Soyappétit)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tljuustokuminaa
  • 2 tlchilijauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tortillat

  • 8 kplvehnätortillaa
  • 2 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 dlsmetanaa
  • 200 gguacamolea
  • 30 gmaissilastuja (murskattuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Huuhtele kasvikset. Revi salaatinlehdet pienemmiksi.

Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Leikkaa kurkku pieniksi paloiksi.

Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää soijasuikaleet. Anna kiehua 5 minuuttia. Valuta suikaleet ja kumoa paistinpannulle.

Paista soijasuikaleita öljyssä muutama minuutti. Mausta juustokuminalla, chilijauheella, kanelilla, suolalla ja pippurilla. Pidä lämpiminä kannen alla.

Leikkaa tortillat 8 osaan. Levitä palat leivinpaperoidulle pellille. Sivele öljyä päälle. Paista 225 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes tortillat saavat väriä.

Kokoa tostada laakeaan astiaan. Levitä tortillapalat, soijasuikaleet, salaatit, paprikat ja kurkut tarjoiluvadille tai annoslautasille.

Tarjoa meksikolaisen tostadan kanssa smetanaa ja guacamolea. Kruunaa halutessasi murskatuilla maissilastuilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä