Mehukkuus kymppi! Kesäkurpitsakakku on kahvipöydän herkullinen hurmuri
Gluteeniton
Kasvis
1 h 35 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 5 min
Jos kesäkurpitsaa pukkaa penkistä (tai kaupan hyllystä), anna sen mehevöittää kakku. Tuorejuustolla ja kermalla kuorrutettu herkku viimeistellään pähkinöillä.
Voitele kaksi 20–24-senttistä vuokaa. Voit paistaa kakkupohjan myös pellillä. Leikkaa leivinpaperi vuokiin tai pellille. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa. Jos se on todella vetistä, valuta nestettä siivilän läpi.
Sekoita jauhot, suola, sooda ja mausteet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella öljy, sokeri ja munat.
Lisää kuivat aineet kolmessa osassa seokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele viimeisenä kesäkurpitsaraaste joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 25–35 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Jäähdytä pohjat ennen kuorruttamista.
Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi tasaiseksi, lisää vanilja. Siivilöi tomusokeri tuorejuustoon sekoittaen. Vatkaa vielä pari minuuttia.
Kääntele kermavaahtoa puolet kerrallaan tuorejuuston joukkoon.
Täytä kakku puolella kuorrutteesta ja laita loput puolet pinnalle. Pellilliseen voit levittää koko kuorrutteen pinnalle. Koristele halutessasi pistaasi- ja saksanpähkinärouheella.
Vinkki!
Kakun voi tehdä syksymmällä myös myskikurpitsasta.