Kotivinkki

Mehukkuus kymppi! Kesäkurpitsakakku on kahvipöydän herkullinen hurmuri

1 h 35 min
GL
KA
2.5
0

Jos kesäkurpitsaa pukkaa penkistä (tai kaupan hyllystä), anna sen mehevöittää kakku. Tuorejuustolla ja kermalla kuorrutettu herkku viimeistellään pähkinöillä.
Tulosta
Teksti Jinna Lappalainen, Jonna Ahonen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (15–20 palaa)

Taikina

  • 500 graastettua kesäkurpitsaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlruokasoodaa (tai leivinjauhetta)
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 300 grypsiöljyä
  • 5 dlsokeria
  • 4kananmunaa

Kuorrute

  • 3 dlvispikermaa
  • 400 gmaustamatonta tuore­juustoa
  • 75 gpehmeää voita
  • 1 tlvaniljauutetta tai -sokeria
  • 3 ½ dltomusokeria
  • (pistaasi- ja saksanpähkinää)

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Mehevä kesäkurpitsakakku valmistuu näin:

  1. Voitele kaksi 20–24-senttistä vuokaa. Voit paistaa kakkupohjan myös pellillä. Leikkaa leivinpaperi vuokiin tai pellille. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa. Jos se on todella vetistä, valuta nestettä siivilän läpi.
  2. Sekoita jauhot, suola, sooda ja mausteet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella öljy, sokeri ja munat.
  3. Lisää kuivat aineet kolmessa osassa seokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele viimeisenä kesäkurpitsaraaste joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 25–35 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Jäähdytä pohjat ennen kuorruttamista.
  4. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi tasaiseksi, lisää vanilja. Siivilöi tomu­sokeri tuorejuustoon sekoittaen. Vatkaa vielä pari minuuttia.
  5. Kääntele kermavaahtoa puolet kerrallaan tuorejuuston joukkoon.
  6. Täytä kakku puolella kuorrutteesta ja laita loput puolet pinnalle. Pellilliseen voit levittää koko kuorrutteen pinnalle. Koristele halutessasi pistaasi- ja saksanpähkinä­rouheella.

Vinkki!

Kakun voi tehdä syksymmällä myös myskikurpitsasta.

MITÄ PIDIT?
2.5