Mehukkuus kymppi! Kesäkurpitsakakku on kahvipöydän herkullinen hurmuri
1 h 35 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 5 minJos kesäkurpitsaa pukkaa penkistä (tai kaupan hyllystä), anna sen mehevöittää kakku. Tuorejuustolla ja kermalla kuorrutettu herkku viimeistellään pähkinöillä.
GL
KA
2.8
Kuvat
Julkaistu: 18.7.2018

Mehukkuus kymppi! Kesäkurpitsakakku on kahvipöydän herkullinen hurmuri
Ainekset (15–20 palaa)
Taikina
- 500 graastettua kesäkurpitsaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- ½ tlsuolaa
- 1 tlruokasoodaa (tai leivinjauhetta)
- 2 tlkanelia
- 1 tlvaniljasokeria
- 300 grypsiöljyä
- 5 dlsokeria
- 4kananmunaa
Kuorrute
- 3 dlvispikermaa
- 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 75 gpehmeää voita
- 1 tlvaniljauutetta tai -sokeria
- 3 ½ dltomusokeria
- (pistaasi- ja saksanpähkinää)
Mehevä kesäkurpitsakakku valmistuu näin:
- Voitele kaksi 20–24-senttistä vuokaa. Voit paistaa kakkupohjan myös pellillä. Leikkaa leivinpaperi vuokiin tai pellille. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa. Jos se on todella vetistä, valuta nestettä siivilän läpi.
- Sekoita jauhot, suola, sooda ja mausteet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella öljy, sokeri ja munat.
- Lisää kuivat aineet kolmessa osassa seokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele viimeisenä kesäkurpitsaraaste joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 25–35 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Jäähdytä pohjat ennen kuorruttamista.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi tasaiseksi, lisää vanilja. Siivilöi tomusokeri tuorejuustoon sekoittaen. Vatkaa vielä pari minuuttia.
- Kääntele kermavaahtoa puolet kerrallaan tuorejuuston joukkoon.
- Täytä kakku puolella kuorrutteesta ja laita loput puolet pinnalle. Pellilliseen voit levittää koko kuorrutteen pinnalle. Koristele halutessasi pistaasi- ja saksanpähkinärouheella.
Vinkki!
Kakun voi tehdä syksymmällä myös myskikurpitsasta.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
2.83