Maku

Mehukas nyhtöleipä

30 min
4.67
1

Nyhtöleipä eli pull-apart bread, josta riittää naposteltavaa monelle. Pestoa, juustoa ja tomaattia sisältävä nyhtöleipä valmistuu nopeasti illanistujaisiin.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gleipää
  • 100 gpestoa
  • 150 gjuustoraastetta
  • 1 kpltomaattia

Lisäksi

  • tuoretta yrttiä esim. oreganoa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN25 min

Leikkaa leipä ristikkäin siivuiksi, mutta jätä pohja ehjäksi. Rytistä pala leivinpaperia käsissä ja avaa se pesäksi nyhtöleivälle.

Lusikoi pestoa leivän halkeamiin. Lisää juustoraaste ja kuutioitu tomaatti.

Paista nyhtöleipää 200 asteessa foliolla peitettynä noin 15 minuuttia. Ota folio pois ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Koristele leipä tuoreella oreganolla ja nauti lämpimänä.

Kokeile täytteiksi erilaisia juustoja, pestoja, kasviksia tai vaikkapa pepperonia.
MITÄ PIDIT?
4.67