Kotivinkki

Mehikasveja ja kaktuksia! Näyttävillä pursotuksilla koristeltu suklaajuustokakku kruunaa viherpeukalon juhlapäivän

4 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h
Mehikasvi- ja kaktuspursotuksilla koristeltu suklaajuustokakku on paitsi hauskan näköinen myös ihanan makuinen herkkupala. Koristukset syntyvät tähti-, ruusu- ja erikoistyllilla.
0
0


Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 260 gkandisokerikeksejä (esim. Bastogne)
  • 100 gvoita tai margariinia
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gtummaa suklaata
  • 600 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 3munaa

Koristelu

  • 200 gvoita
  • 5 dltomusokeria
  • 1–2 tlmaitoa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • vaaleanpunaista, mintunvihreää ja tummanvihreää pastaväriä
Tulosta

Kaktus-suklaajuustokakku leivotaan näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
  2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimuruihin. Lisää kaakaojauhe. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin.
  3. Kuumenna kerma kattilassa, nosta sivuun ja paloittele suklaa kermaan. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  4. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja maissitärkkelys kulhossa. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää suklaaseos ja sekoita. Kaada vuokaan.
  5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 50 minuuttia. Katkaise virta uunista ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan.
  6. Irrota lämpimän kakun reunat veitsellä. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin. Näin juustokakku repeilee mahdollisimman vähän.
  7. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi. Lisää tomusokeria ja maitoa koko ajan vatkaten. Jaa kuorrutus kolmeen kulhoon ja värjää ne vihreiksi ja vaaleanpunaiseksi. Pursota erilaisia mehikasveja ja kaktuksia kakun päälle.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »