Maku

Mehevät mokkapalat

1 h 20 min
4.1
7

Mehevät mokkapalat

Paksut, kuohkeat ja juuri sopivan makeat mokkapalat sopivat koristeita vaihtamalla juhlaan kuin juhlaan. Tämä on jokaisen leipurin paras perusohje.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 6 kplkananmunia
  • 5,5 dlsokeria
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 5 tlleivinjauhetta
  • 1,5 tlaito vaniljarouhetta
  • 3 dlmaitoa
  • 300 gvoita (sulatettuna)
  • 6 rklkaakaojauhetta

Kuorrute

  • 8 rklvahvaa kahvia
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 8 dltomusokeria
  • 75 gvoita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkataan mokkapaloja varten hyvin keskenään kananmunat sekä sokeri. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu jäähdytetty voi sekä maito. Kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan 175 asteessa 20-30 minuuttia. Annetaan pohjan jäähtyä hiukan aikaa ja valmistetaan sillä välillä täyte. Sekoitetaan kuivat aineet ja voi, lisätään kahvia sen verran, että seoksesta tulee sopivaa. Levitetään vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Laitetaan levy jääkaappiin kovettumaan ja leikataan mokkapalat kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä. 

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä