Kotivinkki

Mehevä sienirisotto

50 min
0
0

Mehevä sienirisotto

Sienirisotto valmistuu hitaasti hämmennellen. Tässä reseptissä perinteiseen risottoon lisätään joko tuoreita tai kuivattuja tatteja.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 dlsienifondista tehtyä lientä
  • tai kuivattujen sienten liotuslientä
  • ½ ltuoreita, pilkottuja tatteja tai
  • noin 1 dlkuivattuja sieniä
  • 2salottisipulia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • (esim. arborio tai carnaroli)
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 1 rklvoita
  • 1 dlparmesaaniraastetta
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

1. Aloita sienirisotto näin: Kiehauta sienifondista tehtyä lientä tai kuivattujen sienten liotuslientä.2. Liota kuivattuja tatteja vedessä 20 minuuttia ennen käyttöä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja lisää sipulin kanssa kuullottumaan ½ litraa tuoreita, pilkottuja tatteja tai noin 1 dl kuivattuja sieniä.3. Lisää kattilaan riisit, sekoittele ja anna niidenkin kuullottua muutama minuutti. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut.4. Lisää kattilaan kauhallinen kuumaa kasvislientä. Anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan ja lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa tiuhaan. Jatka näin, kunnes risotto on napakan kypsää eli al dente. Tämä vie riisistä riippuen noin 20 minuuttia.5. Sekoita kypsän risoton joukkoon nokare voita ja vasta raastettua parmesaania. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa sienirisotto heti. Kata sen seuraksi pöytään parmesaaniraastetta, maalaisleipää ja salaattia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä