Maku

Mehevä puolukkapiirakka marenkihunnulla

1 h 5 min
0
0

Mehevä puolukkapiirakka marenkihunnulla

KA
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3/4 dlkevytmaitoa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlspelttijauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlneilikkaa

Päälle

  • 1 1/2 dlpuolukkasurvosta
  • 1 dlhilloa (puolukka)

Marenki

  • 1 kplvalkuaista
  • 1/2 dlsokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

Vaahdota margariini ja sokeri ja lisää sekaan kananmuna voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne sokeri-margariiniseokseen vuoron perään maidon kanssa. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kumoa taikina voideltuun vuokaan ja tasoita pinta.
Levitä pinnalle puolukkasurvos ja paista keskitasolla 175 asteessa kypsäksi eli noin 50 minuuttia.
Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä.
Levitä pintaan puolukkahillo.
Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sekaan pikkuhiljaa sokeri.
Lisää valmis marenkimassa piiraan pinnalle ja kuorruta marenki nopeasti grillivastuksen alla kauniin väriseksi. Nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä